Forbis Group generalnym wykonawcą fit – outów w biurowcu Ocean Plaza
Ocean Plaza, nowy budynek butikowy na warszawskiej mapie biurowej, przyjął już swoich pierwszych najemców. Za kompleksowe wykonawstwo fit-outów wszystkich powierzchni najmu odpowiada firma Forbis Group
2018-04-12, 11:17

Ocean Plaza to butikowy budynek klasy A, zlokalizowany w mokotowskim centrum biznesowym przy ul.  Pęcherskiej 2. Oddany z końcem 2017 roku biurowiec liczy osiem nadziemnych kondygnacji. Za generalne wykonawstwo fit-outów dla wszystkich najemców inwestycji oraz wybudowanie zielonego placu miejskiego w sąsiedztwie obiektu odpowiada firma projektowo – wykonawcza Forbis Group. Inwestorem jest spółka Ocean Plaza.

Wśród najemców znaleźli się m.in. : międzynarodowy koncern deweloperski Grupo Lar, firma z branży badań klinicznych – Linical, spółka adwokacka Góralski&Goss, twórca gier komputerowych Layopi Games, producent sprzętu i oprogramowania komputerowego, firma Acer, a także Klinika dr Elżbiety Radzikowskiej.

- Wszystkie powierzchnie zaaranżowane zostały według indywidualnych potrzeb każdego z najemców – mówi Rafał Niedrygas, Project Manager Forbis Group, odpowiedzialny za koordynację inwestycji. - W projekcie zastosowano wysokiej klasy materiały budowlane i wykończeniowe. Biurowiec cechuje mała ilość części wspólnych oraz gabinetowy układ pomieszczeń. – Dzięki naszemu doświadczeniu w realizacji powierzchni biurowych oraz dobrej współpracy na linii wykonawca – inwestor, wszystkie prace przebiegają zgodnie z przyjętym harmonogramem – dodaje Rafał Niedrygas.

Zapotrzebowanie na biura  w Polsce systematycznie rośnie. W samej tylko Warszawie powstaje obecnie ok 810 tys.m2 nowoczesnej powierzchni biurowej. Deweloperzy co raz chętniej inwestują w butikowe biurowce jak Ocean Plaza, ponieważ satysfakcjonująca stopa zwrotu jest tu możliwa do osiągnięcia w dużo krótszym czasie, niż w przypadku dużych wieżowców. Ponadto na sukces tego rodzaju inwestycji składa się dynamiczny rozwój sektora MŚP, który poszukuje kameralnych budynków o dobrej lokalizacji. – dodaje Marcin Powierza, Członek Zarządu Forbis Group.

Za projekty aranżacji odpowiada studio BIT Creative.

Forbis Group jest firmą projektowo – wykonawczą, która powstała z pasji do dobrego designu. Jako jedna z pierwszych na polskim rynku wprowadziła model współpracy, polegający na holistycznym podejściu do procesu adaptacji przestrzeni komercyjnych. Obecnie Forbis Group jest jednym z wiodących, krajowych dostawców usług fit – out dla branży Office, Retail i HoReCa. https://www.forbisgroup.pl/

Joanna Gdak
Specjalista ds. Marketingu